home // Kaartleggen

Kaartleggen

Kaartleggen is een goede manier om inzicht in je leven te krijgen. Je kunt hierdoor een idee krijgen waar je precies staat in je leven en het helpt je weer grip te krijgen op bepaalde situaties. Kaartleggen kan op vele manieren. Een helderziende zal deze kaarten voor je leggen en de symbolen uitleggen. Wanneer je geen problemen ervaart in je leven, maar wel openstaat voor goede raad, kun je bijvoorbeeld een tarot dagkaart trekken. Dit geeft je inzicht voor de dag.


Trek hier jouw dagkaart :
Tarot

Tarot wordt al eeuwenlang gebruikt als waarzegkaarten. Het is een goed hulpmiddel om te spiegelen of om inzicht te krijgen. Tarot bestaat uit 78 tarotkaarten. Deze zijn onderverdeeld in 22 figuurkaarten, ook wel Grote Arcana genoemd. Deze vertegenwoordigt belangrijke thema’s in je leven, zoals macht, rijkdom, sociale acceptatie en wilskracht. Enkele figuurkaarten zijn De Dwaas, De Hogepriesteres of de Geliefden. Naast de Grote Arcana, vertegenwoordigen 56 tarotkaarten de Kleine Arcana. De Kleine Arcana geeft de gebeurtenissen van alledag weer. De Kleine Arcana is opgesplitst in vier kaartkleuren en vier figuurkaarten. Om Tarot goed te kunnen interpreteren, heb je een gedegen kennis nodig. Een medium die tarotkaarten legt, heeft vaak een cursus gevolgd om hiermee te kunnen werken. Wanneer je zomaar iets doet, zullen de tarotkaarten je niet verder helpen. Kaartleggen kun je daarom ook het beste laten doen door iemand die verstand heeft van een tarot deck. Een tarot dagkaart trekken kun je elke ochtend online doen, alvorens je aan de dag begint. Het helpt je blik te verruimen wanneer je niet weet hoe je een situatie moet aanpakken.


Tarot liefde

Wanneer je de kriebels in je buik krijgt van iemand, wil je graag dat deze liefde beantwoordt wordt. Door een tarot legging kun je antwoorden krijgen op prangende vragen, die door je hoofd heengaan. Het helpt je een juiste manier te vinden om je grote liefde te benaderen. Ook tijdens mindere tijden in je relatie, kan een tarot legging je helpen. Soms loopt de relatie niet helemaal lekker en twijfel je of je de relatie voort moet zetten. Een tarotkaart helpt je met het spiegelen van jouw gedrag. Wat is je eigen aandeel in de relatie?


Lenormand

Een Lenormand deck bestaat uit 36 kaarten. In tegenstelling tot een Tarot deck, kun je met een Lenormand legging een klein stukje van je toekomst inzien. Het deck bestaat uit vier reeksen van negen. De Klavers, Schoppen, Ruiten en Harten vertegenwoordigen de vier kleuren. De Klavers staan voor je ondernemingslust, de Schoppen voor je denkvermogen en intuïtie, de Ruiten voor het tastbare bezit en de Harten vertellen je meer over je gevoelsleven en je emoties. Er zijn ook hofkaarten in het deck. De boer staat voor het jeugdige aspect, de Dame voor het vrouwelijke aspect en de Heer voor het mannelijke aspect. Er zijn waarzegkaarten in het deck, waaronder zes strijdkaarten. Deze hebben veelal een negatieve betekenis. Wanneer je overwegend Harten tijdens kaartleggen ziet, betekent dit dat je veel geluk tegemoet gaat. Ruiten staan voor succes en Schoppen waarschuwt je voor problemen. De Klavers beloven je veel voorspoed in je ondernemingen. Kaartleggen met een Lenormand deck werkt anders dan wanneer je de tarotkaarten gebruikt. Een medium kan de Lenormand kaarten op de juiste manier voor je uitleggen. Omdat er een toekomstbepalende factor in dit kaarten deck zit, is het raadzaam om voor een medium te kiezen die ervaring met Lenormand kaarten heeft.


Kaartleggen engelenkaarten

Engelenkaarten worden van oudsher gebruikt om contact te leggen met Engelen. Deze kaarten hebben altijd een positieve bedoeling. Engelen zijn vredelievend, warm en staan mensen graag bij in moeilijke tijden. Engelenkaarten helpen je inzicht te geven in je leven en om je vooruit te helpen. Het geeft een idee van hetgeen in je leven wat je zou kunnen verbeteren. Kaartleggen laat je doen door een ervaren medium, of je kunt een Engelendagkaart trekken. Door aandachtig de boodschap op de engelenkaart te lezen, krijg je raad en advies. Engelenkaarten zijn een goed hulpmiddel wanneer je antwoorden nodig hebt bij problemen waar je zelf niet uitkomt. Het kan je adviseren bij de keuzes die je dient te maken, om dit probleem op te kunnen lossen. Het kan je ook kracht geven om een nieuwe richting aan je leven te geven en het biedt goede raad voor in de toekomst. Door een vraag in gedachte te nemen, alvorens het kaartleggen begint, krijg je een gerichte boodschap. Een engelendagkaart trekken, geeft je een boodschap mee voor de hele dag.


Legpatronen kaartenleggen

Er zijn veel verschillende manieren van kaartenleggen. Mediums gebruiken dan ook deze verschillende manieren van kaartleggen om je goed te kunnen helpen. Met een Tarot deck kun je antwoord krijgen op een specifieke vraag. Er worden drie kaarten naast elkaar geplaatst. Terwijl je de kaarten schudt, stel je een vraag in gedachte. Je trekt op gevoel drie kaarten en legt deze naast elkaar neer. De eerste kaart vertelt meer over je verleden, de tweede kaart over het heden en de derde kaart geeft de toekomst weer. Om tot zelfinzicht te komen, worden er vier kaarten gebruikt. De eerste kaart die je trekt wordt linksboven geplaatst, de tweede kaart schuin daaronder. Kaart drie komt onder de eerste kaart te liggen, naast kaart twee. De vierde kaart ligt rechtsboven, naast de eerste kaart. De eerste kaart laat zien hoe anderen jou als persoon zien. De tweede kaart geeft weer wat er in je schuilt, maar wat niet zichtbaar is voor jezelf en anderen. De derde kaart toont kanten die je vanzelf weet, maar die je verborgen houdt voor anderen. De vierde kaart geeft aan hoe anderen jou zien, maar waar je je niet bewust van bent.


Kaartleggen als ondersteuning

Door gebruik te maken van kaartleggen, leer je meer over jezelf. Niet alleen helpt het bepaalde obstakels te overwinnen, ook kan het een houvast zijn om tijdens een moeilijke periode kracht te krijgen om door te zetten. Ongeacht of je kiest voor kaartleggen Tarot, Lenormand of gebruik maakt van Engelenkaarten, heeft elk deck eigenschappen om je verder te helpen. Wanneer je liever geen negatieve kaarten tegen wilt komen en je wilt omringen met warmte, dan zijn engelenkaarten een goed hulpmiddel. Om meer inzicht te krijgen over jezelf kunnen tarotkaarten je op weg helpen.